Салати з курки — блюдо, яке люблять практично в кожній родині. Курка швидко готується, а салати з неї виходять ситними і можуть легко виконувати роль основного блюда. Салат з курки простий у приготуванні і при цьому корисний. Тому чому б сьогодні не замахнутися на дієтичну нашу улюблену курку?
Салат з курки (багато в чому завдяки салату «Цезар») останнім часом став особливо популярним. Салат з курки — страва некалорійна. Якщо ви сидите на дієті, то курячий салат — основна їжа у вашому меню, тільки в такому випадку постарайтеся не використовувати майонез або інші калорійні соуси в якості заправки!
Салат з курки навіть РАМН рекомендує, як корисну їжу і для дорослих, і для дітей, і навіть для діабетиків. Також курячий салат — відмінний варіант вечері для спортсмена, який пізно прийшов додому зі спортзалу і йому вже не до повноцінного прийому їжі.
У курячому м’ясі безліч вітамінів, мінералів, амінокислот, білків. І уявіть собі, що все це корисне пишність з’єднати з вітамінними овочами і зеленню!
Для курячого салату зазвичай використовується куряча грудка — сама нежирна частина курки. Готувати м’ясо можна так, як вам більше подобається — його можна відварити, порізати смужками і обсмажити. Можна м’ясо спочатку замаринувати і вже потім обсмажити. Але багато кухарі ресторанів рекомендують курячу грудку таки не відварювати або зажарювати, а запікати у фользі. Тоді максимально збережуться всі корисні речовини і смак курки не заб’є маслом.
Так, до речі, з приводу ресторанів: не дарма курячі салати тепер обов’язково присутні майже в кожному меню! Це все мода на здоровий спосіб життя і правильне харчування. Якщо ви хочете накрити святковий стіл корисними стравами, то салати з курки повинні зайняти на ньому основне місце! З ними ви добре і смачно відзначите свята, а на наступний день не будете підраховувати набігли кілограми і сантиметри на талії! Простір для фантазії в приготуванні салату з курки величезний: куряче м’ясо відмінно поєднується не тільки з овочами (як консервованими, так і свіжими), але і з фруктами, ягодами, сиром.
Якщо ви готуєте салат з курки, то зовсім не обов’язково слідувати рецептам. Легко порушуйте пропорції, пробуйте нові інгредієнти і соуси. Цей салат універсальний і його можна готувати з тих продуктів, які є під рукою в даний момент. Салат з курки може бути навіть теплим, так він буде ще більш ситніше, а всі компоненти знайдуть особливий смак.
Ви все ще роздумуєте, що сьогодні приготувати на вечерю? Готуйте курячий салат і нехай вечеря буде легкою!
Салат з курки з хрусткими сухариками
Знадобиться:
- половина батона;
- 350 грам копченої курячої грудки;
- 250 грам твердого сиру;
- 150 грам болгарського перцю;
- 1 банка кукурудзи;
- 2 зубчики часнику;
- рослинне масло;
- майонез.
Приготування cалат з курки з хрусткими сухариками
Обсмажити на олії часник, попередньо роздавивши його ножем. У батона вирізати серединку і нарізаємо кубиками для сухарів. Як часник стане золотистого кольору, його дістати і на цьому маслі посмажити кубики хліба.
Курячу грудку нарізати великими кубиками, сир смужками і болгарський перець великими кубиками. Все це з’єднати з кукурудзою і сухариками. Додати майонез і перемішати.
Салат з курки із яблуком, морквою, селерою і листям салату
Знадобиться:
- 60 грам відвареного курячого м’яса;
- 80 грам яблук;
- 30 грам моркви;
- 2 стебла селери;
- 100 грам листя салату;
- майонез;
- рослинна олія;
- сіль, перець.
Приготування салату з курки із яблуком, морквою, селерою і листям салату
Яблуко очистити від шкірки і насіння. У стебел селери зрізати верхній шар. Моркву очистити.
Відварене куряче м’ясо, яблуко, селера і листя салату некрупно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці.
Зробити заправку для салату: змішати олію з майонезом.
З’єднати курку, яблуко, селера, салатні листя і моркву. Змішати рослинне маслом з майонезом і додати зроблену заправку в салат. Посолити, поперчити за смаком.
Немає коментарів:
Дописати коментар