Пропоную вашій увазі рецепт тортика, який готується за 5 хвилин, без використання борошна та цукру. У духовці ми його випікати не будемо, а зробимо все набагато швидше. Торт виходить такий смачний, що відірватися неможливо і швидко з’їдається.
Інгредієнти:
Тісто:
- банани – 2 шт (середні);
- яйця – 2 шт;
- ванілін – щіпка;
- розпушувач – 1 ч.л;
- сіль – щіпка;
- какао порошок – 60 г.
Крем:
- кисло-молочний сир – 250 г;
- банан – 1,5-2 шт;
- сік лимона;
- вершкове масло – 50 г (м’яке);
- шоколад для прикраси.
Приготування:
Два середні банани очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки.
Нарізані банани перекладаємо в глибоку миску, вбиваємо туди яйця, висипаємо дрібку солі, дрібку ваніліну, розпушувач, какао і збиваємо блендером до однорідної маси.
Виливаємо шоколадне тісто у силіконову форму діаметром 18*18 та рівномірно розподіляємо по формі.
Ставимо форму в мікрохвильову піч (900 Вт) на 5-7 хвилин.
За цей час приготуємо крем. У глибоку миску викладаємо сир, додаємо нарізаний банан, лимонний сік і м’яке вершкове масло, збиваємо все блендером до однорідної маси.
Готовий бісквіт дістаємо із форми та розрізаємо на 2 частини.
Збираємо торт, на тарілку викладаємо перший бісквіт, промазуємо половиною крему, викладаємо другий шар і кремом, що залишився, промазуємо верх і боки торта.
За бажанням прикрашаємо його подрібненим шоколадом, нарізаємо і подаємо до чаю.
Також торт можна прибрати на 1 годину в холодильник, щоб крем застиг.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар