Ніжні курячі биточки з кабачком в кисло-солодкій підливці

Курячі биточки з кабачком – ніжні, соковиті в кисло-солодкій підливці – ви зможете приготувати приблизно за півгодини. Щоб приготувати смачно курячу грудку, треба над нею трохи «погратися». 

Біле м’ясо птиці досить сухе, його потрібно змішати в правильних пропорціях з овочами і білим хлібом, щоб биточки вийшли ніжними. Якщо потім протушкувати їх в соусі, страва вийде – просто пальчики оближеш!

Для підливи раджу використовувати домашній томатний соус із свіжих помідорів або аджику з солодкого перцю з помідорами. Чим багатше за складом овочів соус, тим смачніше вийде підлива.

  • Час приготування: 45 хвилин.
  • Кількість порцій: 6.

Інгредієнти для приготування курячих биточків з кабачком в кисло-солодкій підливці

Для биточків:

  • 700 г курячої грудки;
  • 200 г кабачків;
  • 130 г білого хліба без кірки;
  • 130 мл жирних вершків;
  • 35 г кропу;
  • 30 г манної крупи;
  • сіль, червоний перець, спеції для котлет, олія для смаження.

Для соусу:

  • 150 г томатного соусу;
  • 150 г сметани;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • 15 мл оливкової олії;
  • сіль, цукровий пісок.

Спосіб приготування ніжних курячих биточків з кабачком в кисло-солодкій підливці:

З білого хліба зрізуємо шкірку, замочуємо м’якуш в холодних вершках або в молоці. З курячої грудки зрізуємо м’ясо. Для фаршу знадобиться тільки філе, шкіру і кістки залишаємо для приготування курячого бульйону.

Нарізане куряче філе і розмочений хліб подрібнюємо через м’ясорубку, додаємо дрібно нарізаний кріп, мелений червоний перець, спеції для котлет або каррі для курки. Для такої кількості інгредієнтів, потрібно взяти приблизно 1 чайну ложку приправ.

Інгредієнти для фаршу також можна подрібнити в кухонному комбайні.

Молодий кабачок натираємо на крупній тертці з насінням і шкіркою, якщо тільки це молодий овоч. Шкірка і насіння дозрілих кабачків жорсткі, тому зрілі овочі доведеться почистити.

Насипаємо кухонну сіль за смаком, ретельно вимішуємо фарш, прибираємо в холодильник на деякий час, для охолодження.

Для рум’яної скоринки на котлетках, а середини соковитої, їх потрібно запанірувати в манній крупі. Отже, змочуємо руки в холодній воді, ліпимо биточки, обвалюємо в манці з усіх боків.

Нагріваємо на сковороді 1-2 столові ложки рафінованої олії для смаження. Смажимо з двох боків до напівготовності, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку.

Робимо соус. В розігріту оливкову олію насипаємо пшеничне борошно, додаємо томатний соус або кетчуп. Можна подрібнити в блендері кілька помідорів прямо з шкіркою і додати в соус томатне пюре.

Додаємо сметану, сіль та цукровий пісок для балансу смаків. Перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння на маленькому вогні. Готуємо 2-3 хвилини.

У загустілий кисло-солодкий соус перекладаємо курячі биточки з кабачком, накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 15 хвилин.

До столу ніжні курячі биточки з кабачком подаємо з картопляним пюре, поливаємо все густою кисло-солодкою підливою, посипаємо свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Соковитість биточкам з курячого філе додасть не тільки свіжий кабачок. Можна додати у фарш дрібно посічену зелену цибулю або натерти сиру картоплину, теж вийде соковито і смачно.

smachni-recepti.pp.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар