Рукола є надзвичайно корисним листовим овочем, хоча ще донедавна вважався бур’яном. Сьогодні її якомога частіше використовують для приготування страв і саме рукола є одним із компонентів здорового харчування. Дізнайтеся, чому варто їсти руколу якомога частіше!
Покращує зір. Рукола є відомим джерелом каротиноїдів (бета-каротину, лютеїну, зеаксантину), які здатні лікувати безліч захворювань очей.
Забезпечує роботу серцево-судинної і нервової систем. Вживання руколи знижує рівень холестерину та цукру в крові, підвищує гемоглобін.
Пришвидшує обмін речовин. Ще однією перевагою руколи є наявність вітамінів групи В, які сприяють гарному обміну речовин, тим самим перешкоджаючи накопиченню жирових відкладень і збільшення маси тіла.
Покращує виробництво червоних кров’яних тіл. Лікарі радять вживати руколу жінкам, які планують вагітність. До складу рослини входить фолієва кислота, яка допомагає сформуватися плоду.
Бореться з анемією, тому що містить вітамін С і залізо. Важливо підкреслити, що залізо краще засвоюється в організмі в поєднанні з вітаміном С. Це один з небагатьох овочів, які мають обидва компоненти.
Зміцнює кістки і нормалізує роботу м’язів. Рукола багата на вітамін К. Він бере участь у регенерації та створенні тканин кістки, запобігає розвитку остеопорозу.
Часто використовується для допомоги в лікування виразкової хвороби шлунка. Рослина покращує функціонування шлунково-кишкового тракту.
Рукола змінює нервову систему, збільшує стресостійкість. Через високий вміст ефірних олій рукола вважається афродизіаком, тому рекомендується періодично вживати для підвищення рівня лібідо.
Рукола — джерело клітковини, регулює кишковий транзит, позбавляючи від запорів.
Як части ви використовуєте руколу?
Немає коментарів:
Дописати коментар