Рецепт приготування капусти маринованої з буряком за 1 день.
Інгредієнти для приготування капусти з буряком:
- капуста білокачанна 1,5 — 2 кг;
- буряк приблизно середнього розміру 1 шт. ;
- часник пів головки.
Для маринаду:
- 1 літр води;
- перець горошком 10 шт;
- 3 ст. ложки цукру;
- лавровий листочок;
- три ст. ложки крупної солі;
- пів склянки оцту 9%.
Приготування маринованої капусти з буряком
Капусту ріжемо великими шматочками. Буряк ріжемо соломкою або натираємо на крупній тертці. Часточки часнику розрізаємо на кілька частин. Все перемішуємо і складаємо в 3-ех літрову банку.
Приготувати маринад: в емальовану каструлю налити воду, насипати сіль, цукор, покласти перець та лавровий лист. Кип’ятити десять хвилин. Перець та лавровий лист вийняти. Додати оцет.
Маринад злегка остудити (повинен бути досить гарячим, але не окропом) і залити ним капусту. Можна заливати капусту і киплячим маринадом, але робіть це обережно, лити потрібно на капусту, а не на банку, інакше банку може тріснути. Якщо заливати киплячим маринадом, то спочатку треба робити це потихеньку (невеликими порціями маринаду, наприклад, ложкою), даючи банці час щоб прогрітися.
Після того як капуста повністю охолоне переставити в холодильник.
Через добу маринована капуста готова. Капусту можна зберігати в холодильнику під поліетиленовою кришкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар