Спочатку піца вважалася їжею небагатих італійців. Це було просте блюдо і готувалася воно з усього, що було під рукою. Непомітно піца перебралася в меню дорогих ресторанів, а незабаром піцерії стали відкриватися і в Україні.
Багато сучасні господині намагалися повторити це блюдо у себе вдома. Виходило не дуже, тому що головний секрет гарної піци — спеціальна піч. Не кожен може дозволити мати таку дома! Тому з’явилися спрощені рецепти піци, якими ми зараз і поділимося.
Швидка і проста піца виручить вас, коли треба швидко приготувати якусь закуску на стіл. Піца може бути дуже ситною, м’ясною, а може бути легкою, може бути закритою, практично пирогом, може бути солодкою.
Особливо сподобається це блюдо дітям, вони — головні цінителі піци!
Піца дивовижна тим, що робиться практично з нічого. Недаремно зараз це одне з найпоширеніших страв у світі. Хто багато подорожує — підтвердить, піцерія є практично в будь-якому містечку. І практично немає людей, які не любили б піцу, а якщо ви знаєте таких — то значить вони просто не знайшли ще свій рецепт. Або просто ще не сильно зголодніли! Піца добре підходить в якості швидкої і ситної закуски, коли є вже хочеться, а часу готувати повноцінний обід немає.
Піца любить фантазерів і вигадників. Робити щоразу одне і теж — нудно. Складайте нові начинки, придумуйте варіанти приготування і вносите різноманітність у звичайні рецепти!
Будь-яка піца готується швидко. Але саме довше за часом (і можливо, найскладніше) — зробити тісто. У класичного тіста непростий рецепт, його треба вміти вимішувати, дати час настоятися. Воно не повинно бути занадто пишним і не повинно бути сухим. Помилка в процесі приготування може перетворити піцу в звичайний пиріг або пересушений бутерброд.
Тому на допомогу приходять рецепти спрощеної піци, де тісто робиться швидко і максимально легко. Один з найпопулярніших варіантів у винахідливих домогосподарок — піца з хліба. Точніше, хліб замість тіста! Для такої піци годиться будь-який хліб, чорний або білий, або з додатковими смаками. Хліб ріжете на скибочки (краще, щоб вони мали квадратну форму, так їх буде зручніше викласти для запікання), розкладайте на деко, просочується сумішшю з яєць і молока і відправляєте в духовку на кілька хвилин. Поки «тісто» випікається, є час, щоб приготувати начинку.
Піца на хлібі хоч і дуже проста, але це не применшує її достоїнств! Вона смачна, ситна і дуже швидко з’їдається!
Якщо піца на хлібі для вас аж надто проста, то робіть тісто, але більш простий варіант. Вам на допомогу — наші рецепти.
Якщо з тістом ми розібралися, то тепер прийшла черга начинки. Тут просто дивіться, що у вас є в холодильнику або що ви дійсно любите. Ось популярні варіанти:
- Ананас і шинка (для знаменитої піци по-гавайскому). Шинку можна замінити відварною куркою. Ананаси беремо консервовані.
- Сосиски і яйця — самий простий і легкий варіант начинки.
- Свіжий шпинат і два сири. Можна використовувати сир пармезан і моцарелу.
- Цибулю і гострі ковбаски — щоб надати необхідної гостроти страви. Ковбаски можна зробити самим, а можна купити в магазині. Наприклад, вибрати ковбаски чорізо.
- Прошуто, рукола і моцарела — для тих, кому хочеться по-справжньому італійського смаку.
Перераховувати всі начинки немає сенсу. Їх дуже багато. Якщо у вас є свої варіанти, діліться ними в коментарях. А ми поки приступаємо до піци!
Швидка піца
Знадобиться для тіста:
- 1 склянка кефіру
- трохи солі
- половинка ч.л. соди
- півтори склянки борошна.
Для начинки:
- цибулина
- мариновані огірки
- ковбаса
- помідори
- гриби
- натертий сир
- сіль
- спеції за смаком.
Як приготувати швидку піцу
Всі інгредієнти для тіста перемішуються і ставляться в холодильник приблизно на півгодини. За цей час все готується для начинки, дрібно ріжеться цибулина і мариновані огірочки, ріжеться ковбаса (або сосиски, або сардельки ), помідори, треться сир. Форму, де випікається піци, застелити пергаментним папером для запікання, викласти на неї тісто і руками (якщо буде прилипати до рук — підсипати борошном) розподілити його по всій формі.
Добре змастити тісто кетчупом і майонезом і викладати начинку — спочатку цибулю з огірком, потім — ковбасу (можна замінить на фарш), потім — гриби, потім — помідори (їх злегка посипати цукром, якщо вони не дуже солодкі), додати спеції для піци і все засипати сиром. Випікати в духовці 200 С хвилин 30-40.
Швидка і проста піца
Знадобиться для тіста:
- 2 склянки води
- 70 грам цукру
- пів чайної ложки дріжджів
- 5 склянок борошна
- 4-5 ст.ложки масла рослинного.
Для начинки:
- огірки мариновані
- червона цибуля (кільцями)
- салямі
- помідори
- сир (гауда)
- зелень.
Можна замість ковбаси покласти гриби або курку відварну.
Приготування швидкої та простої піци
У теплій воді розчинити цукор, сіль і дріжджі, добре розмішати, щоб не було грудочок дріжджів і кристалів цукру і солі. Всипати просіяне борошно. Вимісити еластичне, але не дуже круте тісто, наприкінці додати рослинне масло. Покласти у велику миску (тазик) накрити серветкою, поставити в тепле місце для підйому. Після першого підйому тісто обминути, і залишити піднятися ще раз. Після того, як тісто підніметься вдруге можна пекти.
Далі тісто розкачати, змастити отриману корж томатним соусом (можна простим кетчупом), і викладаємо начинку. Відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Немає коментарів:
Дописати коментар