Запечена баранина з рисом


Головна умова цієї страви — хороша молода баранина. Якщо ви сумніваєтеся в якості м’яса, можна використовувати для маринаду ківі. Цей фрукт має по-справжньому потужної силою, що розм’якшує, так що будьте обережні, не тримайте в ній м’ясо занадто довго.


Час приготування: три години
Порцій: 6
Калорійність: 636 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування запеченої баранини з рисом

  • баранина м’якоть 800 гр
  • часник часточки 5 шт
  • м’ята свіжа 20 гр
  • вино біле сухе (столове) 300 мл
  • перець чорний мелений пів чайної ложки
  • майоран пів чайної ложки
  • орегано пів чайної ложки
  • зіра (кумін) одна чайна ложка
  • рослинна олія 60 мл
  • рис Арбор 300 гр
  • сіль одна чайна ложка


Фото рецепт приготування запеченої баранини з рисом

Очистіть м’ясо від жил і наріжте не надто дрібними шматочками ( 5-6 см). Я використовувала м’ясо задньої ноги без кісток. Складіть у каструлю разом з часником та м’ятою.


Змішайте вино і спеції (чорний мелений перець, майоран, оре гано, зіра), додайте в баранину і залиште маринуватися під кришкою в прохолодному місці на 1-2 години. М’ясо потрібно буде пару раз перевернути для рівномірності маринування.


На добре розігрітій широкій сковороді з товстим дном обсмажуйте м’ясо невеликими порціями в рослинній олії, попередньо обсушивши шматочки.


М’ясо повинно вийти з коричневою скоринкою, для цього кладіть його на сковороду нещільно і смажте на великому вогні.


У форму для запікання налийте трохи олії і викладіть вимитий рис шаром приблизно 1,5 см, посоліть. Зверху викладіть обсмажену баранину.


У сковороду, де смажилася баранина, налийте маринад (у якому маринувалося м’ясо) і прокип’ятіть.


У форму з м’ясом налийте киплячу воду і рідина з сковороди. Запікайте 50 хвилин при 180 градусах, накривши форму фольгою.



Немає коментарів:

Дописати коментар