Головна умова цієї страви — хороша молода баранина. Якщо ви сумніваєтеся в якості м’яса, можна використовувати для маринаду ківі. Цей фрукт має по-справжньому потужної силою, що розм’якшує, так що будьте обережні, не тримайте в ній м’ясо занадто довго.
Час приготування: три години
Порцій: 6
Калорійність: 636 кКал на порцію
Інгредієнти для приготування запеченої баранини з рисом
- баранина м’якоть 800 гр
- часник часточки 5 шт
- м’ята свіжа 20 гр
- вино біле сухе (столове) 300 мл
- перець чорний мелений пів чайної ложки
- майоран пів чайної ложки
- орегано пів чайної ложки
- зіра (кумін) одна чайна ложка
- рослинна олія 60 мл
- рис Арбор 300 гр
- сіль одна чайна ложка
Фото рецепт приготування запеченої баранини з рисом
Очистіть м’ясо від жил і наріжте не надто дрібними шматочками ( 5-6 см). Я використовувала м’ясо задньої ноги без кісток. Складіть у каструлю разом з часником та м’ятою.
Змішайте вино і спеції (чорний мелений перець, майоран, оре гано, зіра), додайте в баранину і залиште маринуватися під кришкою в прохолодному місці на 1-2 години. М’ясо потрібно буде пару раз перевернути для рівномірності маринування.
На добре розігрітій широкій сковороді з товстим дном обсмажуйте м’ясо невеликими порціями в рослинній олії, попередньо обсушивши шматочки.
М’ясо повинно вийти з коричневою скоринкою, для цього кладіть його на сковороду нещільно і смажте на великому вогні.
У форму для запікання налийте трохи олії і викладіть вимитий рис шаром приблизно 1,5 см, посоліть. Зверху викладіть обсмажену баранину.
У сковороду, де смажилася баранина, налийте маринад (у якому маринувалося м’ясо) і прокип’ятіть.
У форму з м’ясом налийте киплячу воду і рідина з сковороди. Запікайте 50 хвилин при 180 градусах, накривши форму фольгою.
Немає коментарів:
Дописати коментар