Яблука, запечені з медом та горіхами


Неймовірно простий десерт, що має безліч варіантів. Адже ви можете змінювати спеції за вашим смаком, додати трохи більше кориці або гвоздики, вибрати улюблені горіхи .. і смак від цього тільки виграє.


Час приготування: пів години
Порцій: 4
Калорійність: 169 кКал на порцію

Інгредієнти для приготування яблук, запечених з медом та горіхами

  • яблука (160 гр) 4 шт.
  • кориця мелена дві чайних ложки
  • мускатний горіх 5 гр
  • гвоздика 2 шт.
  • волоський горіх 30 гр
  • ізюм темний 20 гр
  • мед 30 гр


Фото рецепт приготування яблук, запечених з медом та горіхами

У яблук видаліть серцевину (краще прорізати не до кінця, тоді буде зручніше заповнювати начинкою). Змішайте мелені горіхи з прянощами і родзинками. Начините цією сумішшю яблука. Помістіть яблука на деко або в форму для запікання.


Зверху полийте медом. Налийте на дно форми трохи води.


Духовку розігрійте до 180 градусів і печіть, поки яблука не стануть зовсім м’яким (час залежить від сорту і розмірів плодів). Час від часу поливайте їх сиропом, результат буде ще краще. Ні в якому разі не чекайте, поки охолонуть!



Немає коментарів:

Дописати коментар