Салат «Цезар»!

Салат Цезар з куркою отримав свою назву на честь американського кухаря італійського походження Цезаря Кардіні. У 20-40-х роках 19 століття Кардіні володів декількома ресторанами в місті Тіхуана в Мексиці.                                                  Цікаво, що оригінальний рецепт салату вимагав мінімум часу та інгредієнтів.   Кардіні клав на тарілку курку, листя салату і все, що лишалось в холодильнику.

Класичний рецепт салату «Цезар»

  
Інгредієнти:

  • листя салату романо;
  • 100 г пармезану;
  • 2 курячих грудки;
  • 250 г білого хліба;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 куряче яйце;
  • 5 помідорів чері;
  • 1 ч. ложка зернистої гірчиці;
  • 150 мл оливкової олії;
  • 2 ст. ложки білого винного соусу;
  • 1 щіпка солі;
  • чорний перець (за смаком).

Хліб нарізаємо великими кубиками, кладемо на розігріту сковорідку, трохи збризкуємо оливковою олією, кидаємо пару зубчиків часнику для запаху. Смажити на середньому вогні, щоб сухарі не підгоріли.

Куряче філе миємо і сушимо паперовим рушником. Приправляємо сіллю та чорним перцем. Підсмажуємо на розпеченій сковорідці до золотистого кольору, але не пересушуємо м’ясо. Знімаємо з вогню і злегка надрізаємо впоперек на кілька шматочків;

Готуємо соус: збиваємо в блендері 1 яйце, 1 зубчик часнику, гірчицю, оливкову олію, оцет, сіль і чорний мелений перець

Миємо і ретельно сушимо листя романо. На салатні листя викладаємо курку для салату Цезар, поливаємо соусом, додавємо сухарики і нарізаний тонкими пластами пармезан. І доповнюємо салат Цезар помідорами чері.

Салат Цезар соус

У будь-якому салаті найголовніше – це заправка. У відомого салату Цезар навіть є свій соус.

Покроковий рецепт:

Сир Пармезан натираємо на дрібній тертці, зубчики часнику чистимо і подрібнюємо за допомогою часничниці.

У невеликій ємності змішуємо майонез, лимонний сік, натертий сир, чорний мелений перець і збиваємо всі інгредієнти блендером до однорідності.Не вимикаючи блендер, поступово вливаємо в соус оливкову олію. Солимо і ще раз збиваємо до однорідності.

Готовий соус потрібно варто залишити на 15 хвилин для настоювання, а перед подачею заправити ним салат Цезар. Зберігати готовий соус потрібно в холодильнику, в окремій ємності з кришкою.

Салат Цезар з креветками

Цезар з креветками – пікантний варіант класичного салату, який чудово підійде для святкового столу та особливих подій. Власне єдина відмінність такого салату від традиційного рецепту – треба замінити курку на креветки.

Якщо ви купили рожеві заморожені креветки, то вони фактично готові. Треба лише трішки зачекати, щоб вони розтанули. Потім їх необхідно почистити.

Розігріваємо сковорідку, додаємо туди трішки олії. Часник чистимо, подрібнюємо та викидаємо на сковорідку. За кілька секунд туди ж вкидаємо креветки. Кілька хвилин потрібно дя того, аби креветки зібрали запах часнику та спецій. Далі можна діяти за класичним рецептом.

Смачного!

bit.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар