Гречані котлети з сиром
Інгредієнти для приготування:- 0,5 скл. гречаної крупи;
- яйце;
- 50 г. твердого сиру;
- 4 ст.л. пшеничного борошна;
- 50 мл. рослинної олії;
- сіль, перець за смаком.
Спочатку відварюємо гречану крупу. В каструлю наливаємо воду та додаємо щіпку солі. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. У киплячу воду відправляємо гречану крупу та варимо її до готовності.
Даємо каші трішки охолонути, а потім вбиваємо яйце. Додаємо сіль, чорний перець та ретельно перемішуємо. Потім всипаємо борошно. Знову перемішуємо. Твердий сир натираємо та додаємо до гречки.
З отриманої маси формуємо котлети. Сковорідку змащуємо олією. Акуратно викладаємо котлети та смажимо їх з двох боків до рум’яної скоринки. Готову страву викладаємо на тарілку та подаємо до столу з різноманітним гарніром.
Смачного!
Картопля по-французьки на сковороді
Інгредієнти для приготування:- 600 г. картоплі;
- 450 г. свинини;
- 50 г. твердого сиру;
- великий помідор;
- 40 г. ріпчастої цибулі;
- 0,5 ст.л. майонезного соусу;
- сіль, чорний перець;
- сухий часник за смаком;
- рослинна олія.
Свинину нарізаємо тоненькою соломкою та викладаємо у розігріту сковорідку, змащену олією. Солимо, перчимо та смажимо на середньому вогні. Картоплю теж нарізаємо соломкою та додаємо до м’яса.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями й відправляємо у сковорідку. Знову солимо та перчимо. За смаком додаємо сухий часник. Помідор нарізаємо дольками й викладаємо на цибулю.
Змащуємо майонезним соусом та посипаємо тертим сиром. Накриваємо кришкою та смажимо все до готовності. Перед подачею до столу страву прикрашаємо зеленню.
Смачного!
Запіканка з батона та яєць
Інгредієнти для приготування:
- 250 г. довгого батона;
- 3 яйця;
- ріпчаста цибуля;
- помідор;
- 40 г. вершкового масла;
- зелена цибуля за смаком;
- сіль, чорний перець.
Батон нарізаємо скибочками та обсмажуємо з двох боків на вершковому маслі. Ріпчасту цибулю подрібнюємо і також відправляємо у сковорідку. Обсмажуємо її до золотистого кольору.
Курячі яйця вбиваємо в тарілку. Солимо, перчимо та ретельно збовтуємо вінчиком. У глибоку форму для запікання викладаємо скибочки обсмаженого батона. Дно форми заздалегідь змащуємо олією.
Зверху викладаємо цибулю. Потім викладаємо нарізаний помідор та заливаємо все яєчною масою. Посипаємо тертим сиром та ставимо в духовку. Запіканку випікаємо 20 хвилин. Потім прикрашаємо її зеленою цибулею та подаємо до столу. Смачного!
Картопляний пиріг
Інгредієнти для приготування:
- 450 г. картоплі;
- 100 г. борошна;
- яйце;
- невелика ріпчаста цибуля;
- 2 ст.л. кип’яченої води;
- 12 г. сухих дріжджів;
- 0,5 ч.л. солі;
- 0,5 ч.л. цукру;
- 40 г. рослинної олії.
Спочатку приготуємо опару. Сухі дріжджі з’єднуємо з теплою водою. Додаємо трохи цукру та борошна. Перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин. Тим часом очищаємо ріпчасту цибулю та нарізаємо її півкільцями. Смажимо на сковорідці до золотистого відтінку.
До готової опари додаємо яйце. Картоплю натираємо на тертці і також відправляємо в миску. Потім всипаємо борошно та сіль. Все ретельно перемішуємо.
На дно форми для запікання викладаємо смажену цибулю. Туди ж відправляємо картопляне тісто. Майбутню страву ставимо в духовку та випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Перед подачею картопляний пиріг перевертаємо на іншу сторону. За бажанням посипаємо зеленню. Смачного!
Гарячі бутерброди
Інгредієнти для приготування:
- 250 г. батона;
- 2 картоплини;
- яйце;
- морква;
- 0,5 ріпчастої цибулі;
- сіль та перець;
- 40 г. рослинної олії.
Картоплю натираємо на тертці. Додаємо яйце, сіль та перець. Все ретельно перемішуємо. Потім додаємо терту моркву і нарізану кубиками цибулю. Знову перемішуємо.
Батон нарізаємо на скибочки. Кожний шматочок наповнюємо начинкою. Сковорідку змащуємо олією. Викладаємо туди бутерброди начинкою донизу. Смажимо їх до готовності, а потім подаємо до столу.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар