Словосполучення «курячий пупок» приводить в ступор усіх хоч трохи освічених людей — який може бути пупок у птаха?! При найближчому вивченні питання з’ясовується, що це зовсім не пупок ніякий, а справжнісінький шлунок. І хоч у більшості людей від слова «субпродукти» апетит не прокидається, цей — приведе в захват навіть гурмана. Але, зрозуміло, тільки при правильному приготуванні.
Як приготувати курячі шлунки в мультиварці?
Щоб приготувати курячі шлуночки-пупки на сковороді, треба 15 хвилин заздалегідь варити їх в підсоленій воді, потім замінити воду, додавши перець і лавровий лист, і варити ще 60-75 хвилин. І тільки після цих тривалих процедур смажити шлунки до готовності на соняшниковій олії з цибулею і морквою 15-20 хвилин, після чого — залити сметаною і гасити ще хвилин 10.
Загалом, якщо готувати цей популярний субпродукт на плиті, ви витратите не менше 1,5 години. Але не усі ми любителі провести півдня біля плити, а тому курячі шлунки в мультиварці — ідеальний рецепт вашого обіду.
Приготування в мультиварці або скороварці займе набагато менше часу і не зажадає вашої великої участі.
Курячі шлунки в мультиварці — це смачне блюдо, яке чудово поєднується практично з будь-яким гарніром, — з макаронами, рисом або картоплею. Вони виходять досить соковитими і пружними, але абсолютно не жорсткими, як це буває на сковороді.
Рецепт для приготування в мультиварці такий же, як і на сковороді, але готувати набагато простіше: вимити і нарізати субпродукти, моркву, цибулю. Обсмажити їх в чаші приладу на заздалегідь розігрітій соняшниковій олії. До речі, оптимальний режим — випічка. Потім додати томатну пасту і часник. Через 10 хвилин перевести мультиварку в режим гасіння і можете сміливо займатися своїми справами ще цілу годину. Подавати блюдо слід із зеленню, соліннями і квашеною капустою. Ніхто не зможе встояти перед цим оригінальним і смачним блюдом!
Картопля з курячими шлунками в мультиварці
Курячі пупкочки прекрасно поєднуються з будь-якими кашами, але можна подавати їх і з картоплею. Виходить дуже смачно! Ароматна картопелька може готуватися паралельно з субпродуктами і не забирати зайвого часу. Так що це ще й зручно!
На 0,5 кг курячих шлунків буде достатньо 8-9 картоплин середнього розміру. Вам необхідно очищені і нарізані пупки скласти в змащену соняшниковою або оливковою олією чашу мультиваріки і виставити режим випічка. Через 20 хвилин додайте цибулю, моркву і спеції.
Цибулю краще нарізувати великими кільцями, але якщо ви плануєте годувати дітей, підіть на хитрість і натріть її на терці. Через 10 хвилин додайте картоплю і переведіть мультиварку в режим “плов”. Через 50 хвилин ви можете насолоджуватися приголомшливим смаком готового блюда.
Курячі шлунки — це не лише смачно, але і корисно. Вони є щільним клубком м’язових волокон. Склад їх представлений в основному білком, корисним для зростання м’язів, а також мінералами і жиророзчинними вітамінами, водою і украй низьким вмістом вуглеводів. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар