Кукурудзяні сирники з в’яленою грушею


Начебто це звичайні сирники, але зроблені вони без участі пшениці і не містять глютену. Так що їсти їх можна навіть людям, з алергією на цю речовину. 


У смаку вони від цього абсолютно не програли, навпаки, набули цікавий смаковий відтінок. А груша додала солодкості та гарні жовті вкраплення.

Інгредієнти :
  • сир 5-9% жирності 400 гр
  • сирна маса 200 гр
  • борошно кукурудзяне 150 гр
  • цукор-пісок 30 гр
  • сіль 1/4 чайної л.
  • яйце куряче 2 шт.
  • груші в’ялені 100 гр
  • кукурудзяна олія 50 мл

Фото рецепт приготування кукурудзяних сирників 

Розминаємо сир, сирну масу, яйця, сіль і цукор. Додаємо борошно і замішуємо тісто так, щоб з нього можна було сформувати сирники.


Груші ріжемо на невеликі шматочки (попередньо помивши і підсушивши, звичайно) і додаємо в тісто
Столовою ложкою беремо тісто, і, обвалявши його в кукурудзяному борошні, формуємо круглі плоскі сирники.


Обсмажуємо сирники на сковорідці з олією (для більшої «кукурудзяності» я і масло взяла кукурудзяне, хоча навряд чи це відбилося на остаточному результаті).


Хоча на фотографії сирники з абрикосовим варенням, їсти їх смачніше таки зі сметаною, так як солодкі груші ще й з варенням — це все-таки перебір.

Немає коментарів:

Дописати коментар