А ви знали? Ці трави вбережуть від застуди


Позбутися від перших симптомів застуди допоможуть лікувальні трави.

Взимку імунітет слабшає і починається епідемія вірусів і період застуд. У цю пору року можна підхопити кашель або нежить де завгодно, але позбутися від перших симптомів і запобігти тривалу застуду допоможуть лікувальні трави.


Всім відомо, що в багатьох лікарських засобах містяться всілякі цілющі трави. Також з них можна готувати відвари або додавати в чай. Ми відібрав найдієвіші трави, які допоможуть вам зміцнити імунітет.

Кора дуба ефективно справляється з болем в горлі, а його антибактеріальну властивість знімає запалення. Ще відваром з кори дуба лікують тонзиліт і ангіну.

Для приготування цілющого відвару потрібно заварити в 200 мл води 3 ст. ложки кори дуба. Потім поставити ємність з травою на водяну баню на півгодини. Після, дайте відвару охолонути 10-15 хвилин.

Процідіть відвар кори дуба і додайте трохи кип'яченої води. Полоскати горло відваром дуба слід якомога частіше.

Деревій теж відмінно допомагає в боротьбі з застудами, грипом і лихоманкою, так як посилює потовиділення. Це сприяє виведенню токсинів з організму. Також деревій можна приймати при нежиті.

Щоб приготувати натуральний засіб від нежитю, вам знадобиться деревій і будра плющевидная (собача м'ята). Заваріть трави (по 2 столові ложки) в окремих ємностях на 30 хвилин. Потім відвари слід процідити і з'єднати разом.

3 рази на день закопуйте ніс даними засобом за допомогою піпетки.


Кульбаба бореться із запаленням, знижує температуру і сприяє потовиділенню, що потрібно при боротьбі з застудою.

Щоб приготувати відвар, заваріть 2 столові ложки кульбаби в 300 мілілітрах води, прогрійте на водяній бані 20 хвилин, дайте настоятися 2 години, а потім процідіть і додайте чайну ложку меду для смаку. Відвар з кульбаби потрібно пити 4-5 разів на день по 2 чайні ложки.

Відвар з кореня алтея п'ють під час сильного кашлю, тому що екстракт даної трави має пом'якшувальну та протизапальну властивість.

Позбутися від болю в горлі допоможе приготування холодного настою з кореня алтея. Візьміть одну столову ложку дрібно порізаного кореня алтея і замочіть його на годину в холодній воді.

Після цього, процідіть корінь і додайте в настій ложку меду. Це значно покращить його смак. Приймайте настій по 1 столовій ложці кожні 2 години.

З давніх часів лікарська ромашка вважається однією з найпопулярніших трав, які використовують для зняття симптомів застуди та інших вірусних захворювань.

Варто відзначити, що ромашковий відвар також допомагає при безсонні. Додай в нього чайну ложку меду і декілька крапель валеріани.

Відвар ромашки допоможе зняти біль в горлі. Для цього залийте 1 столову ложку ромашки окропом, залиште настоюватися 20 хвилин, процідіть відвар. Полощіть горло ромашкою не менше п'яти разів на день.

Немає коментарів:

Дописати коментар