Сливи мариновані на зиму


Так, цей рецепт не для лінивих і не для надто зайнятих. Але якщо ви все-таки знайдете в собі сили і час, то взимку не пошкодуєте: ароматні кислувато-пряні сливи мариновані можна буде подавати як гарнір до м’яса, додавати в салати і їсти просто як гостру закуску.


Інгредієнти:

  • на 3 кг дрібних щільних слив — 1 кг цукрового піску, 
  • 1 склянка яблучного оцту, 
  • 15 — 20 шт. лаврового листя, 
  • 10 — 15 горошин запашного перцю, 
  • 10 шт. бутонів гвоздики.

Для початку приготуйте підходящу велику ємність, в ідеалі — п’ятилітрову каструлю із зручними ручками. Саме її «зручність» полегшить вашу долю в найближчі кілька днів.

Сухі вимиті сливи викладаємо шарами в каструлю, пересипаючи лавровим листом, гвоздикою і запашним перцем.

Наступний етап — маринад. Не дивуйтеся, але в ньому не буде звичної води. Оцет ставимо на повільний вогонь і невеликими порціями засипаємо в нього цукровий пісок. Як тільки цукор розчиниться, додаємо наступну партію — і так доки не закінчиться вся норма.

Киплячий оцтовий маринад заливаємо в сливи. І залишаємо приблизно на добу. За цей час сливи дадуть сік і маринаду стане набагато більше.

Через добу зливаємо сік з маринадом, доводимо його до кипіння і знову заливаємо сливи на добу. Цю процедуру доведеться повторити ще 2 — 3 рази. У загальній складності сливи повинні маринуватися щонайменше 3 дні, а в ідеалі — 5.

Востаннє сливи розкладаємо по пів-літровим банкам, заливаємо їх киплячим маринадом під горлечко і герметично закупорюють на зиму.

Все, сливи мариновані на зиму готові, ви не пошкодуєте, коли скуштуєте ці ласощі!

Немає коментарів:

Дописати коментар