У мультиварці дуже зручно готувати будь-які страви з овочів і м’яса, і багато з них виходять в рази смачніше, ніж на плиті. Наприклад, картопля в цьому чудо-пристрої виходить дивно смачно завдяки особливій технології приготування, характерною для приладу — томлінню. У цій збірці — 5 рецептів смачних страв з картоплі, які можна приготувати в мультиварці. Мультиварки на сьогоднішній день обзавелися вже досить багато господинь і кулінари — цей прилад стає все популярнішим і, хто знає, може бути коли-небудь і зовсім замінить собою плиту.
Ну а поки багато хто лише вчаться взаємодіяти з цим пристроєм, відчутно допомагає економити час, який потрібно проводити на кухні щоб щось приготувати. Ні стежити, ні стояти біля плити в даному випадку не потрібно, можна навіть поставити відкладений старт приготування, і тоді, наприклад, вранці на сніданок буде готова смачна каша практично без вашої участі. Але, повернемося до картоплі.
У мультиварці можна приготувати з картоплі безліч страв: можна її посмажити, запекти, згасити, також можна зробити запіканку, пюре та багато- багато інших страв. Ми розглянемо декілька простих, але дуже цікавих страв.
Тушкована в сметані картопля в мультиварці
Знадобиться:
- 500г картоплі
- 250г сметани
- 100мл води
- 20г вершкового масла
- 1/2 ч.л. мускатного горіха
- спеції за смаком, перець, сіль.
Як згасити в мультиварці картоплю зі сметаною
Очистити і нарізати картоплю невеликими брусочками, але не дрібно, посолити, поперчити, приправити спеціями і мускатом, перемішати. Чашу МВ змастити маслом, викласти картоплю, полити перемішаної з водою сметаною, перемішати акуратно. Включити режим «Гасіння» 1ч, перед подачею посипати зеленню.
Можна запекти картоплю в мультиварці і у вигляді половинок.
Картопля, запечена в мультиварці з салом і цибулею
Знадобиться:
- 4-5 бульб картоплі рівних великих
- 1-2 цибулини великі
- 1 ст.л. масла рослинного
- сало, сіль.
Як запекти в мультиварці картоплю
Промити і розрізати уздовж навпіл кожну бульбу так, щоб половинки НЕ завалювались на бік. Проколоти м’якоть картоплі гострим довгим ножем — завдяки цьому соки з сала та цибулі потраплять всередину, натерти сіллю. Нарізати сало пластиками бажаної товщини, цибулю — кружками, не розділяючи їх на кільця. Викласти на кожну половинку картоплі спочатку сало, зверху — цибулю (можна скріпити всю конструкцію дерев’яними зубочистками), скласти в чашу мультиварки, змащену маслом, включити режим «Випічка» і готувати картоплю 30 — 40хв.
Окрема історія — це запіканки, які можна приготувати з картоплею в мультиварці. Їх рецептів дуже багато.
Запіканка з картоплі з куркою в мультиварці
Знадобиться:
- 400г картоплі
- 300г курячого фаршу
- 200г сметани
- 2 яйця
- по 1 цибулині і пучку петрушки
- перець чорний, сіль, масло рослинне.
Як приготувати запіканку з картоплі з куркою
Дрібно нарізати картоплю і половину цибулини, посипати перцем і сіллю, додати рубану зелень, фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею, що, поперчити, посолити. До однорідності збити яйця зі сметаною, змастити маслом чашу. Викласти половину картопляної маси першим шаром в мультиварці, далі викласти фарш, зверху – картоплю, що залишилася. Залити яєчною масою і готувати запіканку на режимі «Жарка» або «Випічка» близько півгодини.
Рибна запіканка — рулет з картоплею в мультиварці
Знадобиться:
- по 400г рибного фаршу і картоплі
- 100г молока
- 20г вершкового масла
- по 1 яйцю і цибулині
- 2 столові л. рослинного масла
- перець, сіль.
Як приготувати рибну запіканку з картоплею в мультиварці
Картоплю відварити, зробити пюре, розім’явши її в гарячому вигляді, влити тепле молоко, покласти масло, вбити яйце, перемішати. Дрібно нарізати цибулю, перемішати з рибним фаршем, поперчити і посолити. На столі розстелити фольгу — її шматок повинен бути більше дна мультиварки на 20см по ширині та довжині. Викласти першим шаром на фольгу фарш товщиною в 1-1,5 см, в центр укласти картопляне пюре, накрити картоплю фаршем з боків — вийде прямокутний рулет з начинкою з картоплі всередині. Якщо рулет не влазить в мультиварку, його можна запекти в два етапи. Взявши за краї фольги, викласти рулет на дно чаші, не закриваючи рулет фольгою, включити режим «Випічка » і готувати запіканку — рулет 40 хв – 1годину.
Звичайно, найпопулярніше поєднання — це картопля і гриби, смачне й ароматне, блюдо з цих продуктів не залишає байдужим нікого. А в мультиварці воно виходить ще смачніше!
Картопля з грибами в томатному соусі в мультиварці
Знадобиться:
- 500 — 900г картоплі
- 200 — 300г печериць свіжих
- по 1-2 моркви і склянки води
- по 1 цибулині, солодкому перцю, чашці томатного соку
- 1-2 ст.л. рослинного масла
- 1/2 -1 ч.л. приправи хмелі- сунелі
- лавровий лист, перець, сіль.
Як приготувати картоплю з грибами в мультиварці
Включити мультиварку на режим «Випічка» на 30 -40хв, налити масло, викласти цибулю з морквою, закрити кришку. Гриби промити, нарізати не дрібно і не крупно, додати їх до овочів через 10хв, за 5хв до закінчення режиму влити томат, покласти картоплю, нарізану некрупно і приправлену сіллю і спеціями, влити воду, перемішати, покласти лавр, включити режим «Випічка» на 40хв, або «Гасіння» на 1,5 год. Заправити страву зеленню перед подачею.
Страви з картоплі в мультиварці можуть бути дуже різноманітними, але готувати їх завжди — одне задоволення, приємного апетиту!
Немає коментарів:
Дописати коментар